佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: p\@ybaby

【谢霆锋讨论区】==最后==

关闭 [复制链接]
原帖由 p\@ybaby 于 2008/4/8 01:02 发表
哈哈哈哈哈哈

当真?

对我来说
好像有点不可能 !!

那天看到报章说他会呆在泰国2个月, 就真的..........很想去
但是,我一说而已,家人就开口骂我,不要酱颠追到去泰国

原帖由 viva_tselemon 于 2008/4/8 09:23 发表

泰国那么大~~~

你懂在那里咩?

在泰国曼谷咯...........酒店名报章也写出来了
那侧新闻你也有贴上来不是吗!

原帖由 幸福小薰 于 2008/4/9 11:45 发表

我想耶~~

有酒店名字因该很容易找吧

在拍摄期间入住曼谷Emporium Suites酒店 酒店名

看照片lucas好像大很多了 要健健康康哦

不懂你们看了吗?
泳春

我前几天在time squea买的
是广东版 dvd rm49.9还有折扣20巴仙 虽然包装不是很美 但是不是翻版的就可以了

有两片cd

原帖由 海蓝星 于 9-4-2008 01:08 PM 发表

那天看到报章说他会呆在泰国2个月, 就真的..........很想去
但是,我一说而已,家人就开口骂我,不要酱颠追到去泰国

就觉得泰国很靠近啊~~
很想去....

Follow Us
原帖由 海蓝星 于 9-4-2008 01:17 PM 发表

看照片lucas好像大很多了 要健健康康哦

对啊~~要建健康康的
不要让爸爸担心....

9/4 -- 阿Sa昨日返港曝谢霆锋泰国拍戏弄伤手

傳鋒芝抱仔潑水?天倫

謝霆鋒離港兩天到泰國為新片《風雲II》試造型,張?芝不惜千里迢迢抱?八個月大的兒子Lucas到當地尋夫。本月6日晚霆鋒完成手頭上的工作,便到妻兒下榻的酒店,一家三口至今行蹤成謎,有傳他們仍留在曼谷,又有傳他們會到芭堤雅參加潑水節。鋒芝下榻的酒店保安依舊嚴密,多個地區不准傳媒進入。
昨午三時半,同為該片工作的蔡卓妍(阿Sa)返港,問到此行有否見過霆鋒,阿Sa笑說:「有呀!霆鋒試打戲整親隻手,不過唔係好嚴重。(佢心情點?)OK?!(有冇同佢傾屋企??)佢?好好,真係好好,我可以講?就係咁!(見過Lucas?)冇呀!你?問番霆鋒啦!」

阿Sa爆霆鋒拍戲整親手

阿 Sa 昨 日 返 港 面 帶 微 笑 , 並 透 露 霆 鋒 在 泰 國 拍 戲 時 不 慎 弄 傷 手 。
早 前 有 ?張 芝 專 程 帶 兒 子 Lucas 赴 泰 國 箍 煲 陪 老 公 謝 霆 鋒 開 工 , 不 過 兩 人 一 直 分 開 酒 店 居 住 。 據 悉 霆 鋒 原 定 在 泰 國 逗 留 兩 星 期 為 《 風 雲 II 》 試 造 型 , 由 於 拍 攝 順 利 , 工 作 已 在 前 日 提 早 完 成 。 不 過 霆 鋒 仍 未 回 港 , 傳 聞 指 霆 鋒 一 家 三 口 會 在 曼 谷 逗 留 , 又 有 指 他 們 趁 機 參 與 芭 堤 雅 潑 水 節 後 , 將 於 明 日 才 與 芝 一 同 回 港 。

此 外 , 與 霆 鋒 一 同 到 泰 國 拍 攝 《 風 雲 II 》 的 蔡 卓 妍 ( 阿 Sa ) , 昨 日 下 午 三 時 半 由 助 手 陪 同 下 返 港 , 阿 Sa 透 露 霆 鋒 拍 戲 時 不 慎 弄 傷 手 , 但 心 情 不 俗 , 被 問 到 可 有 見 到 芝 ? 阿 Sa 說 : 「 佢 好 好 , 我 可 以 講 就 是 這 樣 。 ( 有 無 見 Lucas ? ) 無 呀 , 你 問 番 霆 鋒 啦 。 」

阿 Sa 證 鋒 芝 關 係 好

張 芝 上 周 帶 同 兒 子 Lucas 到 泰 國 曼 谷 , 探 望 到 當 地 拍 攝 新 片 《 風 雲 II 》 的 丈 夫 謝 霆 鋒 , 而 跟 霆 鋒 一 同 開 工 的 蔡 卓 妍 ( 阿 Sa ) , 昨 日 先 行 返 港 , 在 機 場 被 傳 媒 追 問 霆 鋒 與 芝 近 況 。

爆 霆 鋒 傷 手
戴 黑 超 的 阿 Sa 於 昨 午 3 時 半 左 右 , 在 助 手 陪 同 下 步 出 機 場 , 一 見 記 者 即 笑 說 : 「 我 拍 完 之 後 暫 時 冇 戲 , 所 以 返 香 港 先 。 」 對 於 芝 帶 兒 子 到 泰 國 陪 霆 鋒 , 阿 Sa 初 時 詐 扮 懵 , 其 後 始 說 : 「 霆 鋒 有 度 , 拍 戲 陣 佢 仲 傷 隻 手 。 」 問 芝 是 否 有 到 片 場 探 班 時 , 阿 Sa 只 說 : 「 總 之 佢 好 好 , 真 係 好 好 , 我 可 以 講 係 咁 多 。 」

抱 仔 飛 黐 霆 鋒   栢 芝 拜 四 面 佛 求 和 合

淫 照 事 件 後 , 一 直 有 傳 張 栢 芝 同 謝 霆 鋒 婚 姻 出 現 危 機 , 身 為 老 婆 的 栢 芝 則 一 直 閉 關 湊 仔 , 始 終 冇 露 面 。
不 過 兩 夫 妻 邊 有 隔 夜 仇 , 上 星 期 霆 鋒 到 泰 國 拍 攝 《 風 雲 Ⅱ 》 , 栢 芝 便 帶 埋 乖 仔 Lucus 陪 老 公 , 霆 鋒 更 對 本 刊 記 者 開 口 埋 口 以 老 婆 稱 呼 栢 芝 , 又 說 怕 老 婆 知 道 自 己 試 戲 受 傷 , 兩 夫 妻 似 乎 恩 愛 過 以 前 。
辛 苦 氹 番 老 公 , 據 知 栢 芝 亦 把 握 機 會 同 霆 鋒 拜 四 面 佛 , 求 夫 兒 健 康 之 餘 , 更 祈 求 夫 妻 和 合 咪 再 出 事 。
栢 芝 千 里 抱 仔 陪 老 公 , 仲 識 搵 四 面 佛 幫 手 , 順 便 冧 埋 四 面 佛 頭 號 信 眾 奶 奶 狄 波 拉 , 栢 芝 咁 咪 係 乖 新 抱 囉!

心 情 勁 靚

有 嬌 妻 陪 出 trip , 霆 鋒 連 日 嚟 心 情 勁 好 , 兒 童 節 當 晚 食 完 飯 仲 扮 跑 同 記 者 玩 遊 戲 。

霆 鋒 自 從 去 年 跟 栢 芝 火 速 誕 下 乖 仔 Lucas 後 , 兩 夫 妻 感 情 一 向 要 好 , 雖 然 早 前 受 淫 照 風 波 影 響 , 不 過 霆 鋒 最 近 終 於 諗 通 , 在 《 風 雲 Ⅱ 》 記 招 上 發 表 「 愛 芝 宣 言 」 , 於 泰 國 又 以 「 老 婆 」 相 稱 , 睇 嚟 四 面 佛 真 係 幫 到 手 喎 !

明 晒 婚 戒

上 週 五 ( 4 日 ) 為 電 影 《 風 雲 Ⅱ 》 吊 完 「 威 吔 」 的 霆 鋒 , 到 酒 店 附 近 的 大 上 海 餐 廳 食 晚 飯 , 其 間 更 趁 機 大 晒 恩 愛 , 不 時 以 老 婆 稱 呼 栢 芝 , 霆 鋒 說 : 「 我 同 老 婆 同 埋 個 B 噚 日 ( 即 3 日 ) 去 過 拜 四 面 佛 。 老 婆 今 日 仲 同 個 仔 喺 酒 店 度 游 水 呀 , 撞 啱 今 日 係 兒 童 節 , 所 以 老 婆 咪 帶 埋 阿 B 出 去 商 場 行 吓 囉 , 我 都 想 去 , 因 為 要 吊 威 吔 所 以 去 唔 到 咋 ! 」
之 後 霆 鋒 又 主 動 show 其 被 「 威 吔 」 擦 損 嘅 肩 膊 , 不 過 之 後 忽 然 又 話 : 「 你 哋 都 係 唔 好 寫 我 受 傷 啦 ! 一 陣 間 老 婆 又 鬧 啦 , 我 驚 佢 又 話 唔 畀 我 拍 呢 啲 戲 ! 」 其 間 更 不 時 把 玩 掛 在 頸 上 的 結 婚 戒 指 , 似 暗 示 與 栢 芝 感 情 穩 定 。
霆 鋒 同 老 婆 隔 空 耍 花 槍 , 加 埋 有 四 面 佛 幫 手 , 兩 公 婆 應 該 冰 釋 , 唔 開 心 嘅 嘢 都 係 少 啲 諗 , 不 如 嗱 嗱 聲 整 多 件 陪 吓 Lucas 仲 好 啦 !

霆 鋒 : 「 驚 老 婆 唔 畀 我 拍 呢 啲 戲 ! 」

在 電 影 《 風 雲 Ⅱ 》 飾 演 配 角 「 絕 心 」 的 霆 鋒 , 上 週 五 ( 4 日 ) , 為 《 風 》 片 試 完 戲 後 到 酒 店 附 近 的 中 國 餐 館 食 宵 夜 , 掛 住 婚 戒 兼 谷 行 背 肌 的 霆 鋒 對 記 者 說 : 「 好 難 得 出 去 拍 戲 都 咁 熱 鬧 , 大 家 自 己 人 一 齊 食 飯 ! 」 好 warm 喎 !

大 撻 傷 痕

霆 鋒 為 《 風 》 片 吊 威 吔 搞 到 背 脊 又 紅 又 損 , 講 多 兩 講 又 忽 然 話 : 「 你 哋 都 係 唔 好 寫 我 受 傷 , 我 驚 佢 又 唔 畀 我 拍 呢 類 戲 呀 ! 」 做 咗 人 爸 爸 果 然 識 諗 。

上 週 三 霆 鋒 同 阿 Sa 一 齊 抵 達 曼 谷 , 阿 Sa ( 紅 圈 ) 掛 住 同 人 吹 水 , 而 霆 鋒 ( 右 ) 一 落 機 就 狂 煲 煙 , 始 終 食 煙 對 身 體 唔 好 , 難 怪 栢 芝 咁 遠 都 要 過 嚟 實 老 公 啦 。

原帖由 幸福小薰 于 2008/4/9 15:23 发表

就觉得泰国很靠近啊~~
很想去....

如果真的去,你还能向公司那假吗???

原帖由 p\@ybaby 于 2008/4/9 22:47 发表

抱 仔 飛 黐 霆 鋒   栢 芝 拜 四 面 佛 求 和 合

淫 照 事 件 後 , 一 直 有 傳 張 栢 ...

哇,霆锋的肌肉

但是手臂一片红红,心痛下........

原帖由 海蓝星 于 9-4-2008 11:26 PM 发表

如果真的去,你还能向公司那假吗???

假是不能拿了,不懂星期六/日两天的时间够吗?

原帖由 海蓝星 于 10-4-2008 12:09 AM 发表

哇,霆锋的肌肉

看到真的很心疼....
他也太瘦了吧,比入行的时候还瘦

原帖由 幸福小薰 于 2008/4/10 09:19 发表

假是不能拿了,不懂星期六/日两天的时间够吗?

2天够的!而且6,日~都配合我的时间~找找资料

原帖由 幸福小薰 于 2008/4/10 09:20 发表

看到真的很心疼....
他也太瘦了吧,比入行的时候还瘦

对啊~我也觉得他很瘦了.........

原帖由 海蓝星 于 10-4-2008 12:49 PM 发表

2天够的!而且6,日~都配合我的时间~找找资料

不能去了,机票太贵,觉得不值得。。。

原帖由 幸福小薰 于 2008/4/10 17:22 发表

不能去了,机票太贵,觉得不值得。。。

没想到要那么贵

原帖由 海蓝星 于 10-4-2008 12:09 AM 发表

哇,霆锋的肌肉

A女...

回复 2190# 海蓝星 的帖子

不能拉~~
我沒有做工~~
更不能伸手拿錢啊~~

11/4 -- 霆鋒返愛巢證未分居,女拳霸想同謝霆鋒拍愛情片

一夫當關 為妻兒護航
鋒芝同返愛巢證未分居

被大批記者貼身追訪,霆鋒一手攬實?芝及Lucas衝出重圍。

謝霆鋒與張?芝前晚由泰國飛抵香港,面對半百傳媒追訪,霆鋒一於少理,全程只顧保護妻兒。離開機場後,霆鋒還與?芝齊齊返回愛巢,足證二人依然情比金堅!
前晚十一時許,霆鋒與?芝一家三口飛抵香港機場,現場守候已久的半百傳媒隨即蜂擁而上,連珠炮發向霆鋒發問,包括「你係咪返香港休息?」、「幾時返泰國拍戲?」、「你手?傷勢點?」但霆鋒未有理會,全程只顧保護妻兒。

Lucas眼碌碌望鏡
雖然霆鋒年紀尚輕,但處理大場面已頭頭是道,原本一家三口出閘時,?芝將Lucas交予霆鋒,但霆鋒為兼顧愛妻安全,將Lucas交給?芝抱,並一手攬??芝與Lucas,沒有忽視任何一個!

正所謂虎父無犬子,整個混亂過程中,雖然父母十分緊張,但Lucas神態自若,還不時眼仔碌碌望鏡頭,非常精靈,不愧為演藝世家之後。雖然氣氛緊張,但剛出閘時?芝除了不時替愛兒整理冷帽外,霆鋒助手還扮鬼臉?Lucas,場面溫馨!三人經過重重困難後,終登上座駕,齊齊返回位於愛都大廈的愛巢,足證霆鋒與?芝並未分居。

鋒芝齊返歸無分居

謝 霆 鋒 與 張 芝 一 家 三 口 前 晚 浩 浩 蕩 蕩 自 泰 國 返 港 , 頓 成 風 頭 躉 , 令 香 港 機 場 變 得 一 片 混 亂 , 抵 達 機 場 時 , 半 百 在 場 守 候 的 傳 媒 嚴 陣 以 待 , 兩 公 婆 為 保 護 兒 子 Lucas , 不 惜 把 囝 囝 交 換 抱 來 抱 去 , 望 以 最 佳 方 法 掩 護 愛 兒 !

出 閘 時 , 抱 Lucas 的 芝 , 先 將 兒 子 交 給 霆 鋒 , 之 後 在 人 潮 中 , 霆 鋒 為 了 可 以 保 護 埋 芝 , 便 將 兒 子 交 回 芝 抱 , 霆 鋒 一 手 環 抱 芝 與 Lucas , 用 另 一 手 緊 張 護 航 。 出 身 演 藝 世 家 的 Lucas , 面 對 一 片 混 亂 的 場 面 , 又 被 閃 光 燈 閃 個 不 停 , 沒 有 被 嚇 親 , 反 而 眼 仔 碌 碌 周 圍 望 , 極 之 可 愛 , 而 霆 鋒 的 助 手 還 扮 鬼 臉 Lucas , 溫 馨 惹 笑 。 眾 人 離 開 機 場 後 , 乘 車 返 回 愛 都 大 廈 愛 巢 , 證 明 鋒 芝 沒 有 分 居 。

霆鋒盡顯丈夫本色護妻兒

圖:霆鋒(右)全程保護栢芝和兒子Lucas

張栢芝自捲入艷照事件後,數月來都未有公開露面,期間更傳出她與謝霆鋒因此事而婚變,雖然霆鋒早前已公開與栢芝情不變,但當栢芝日前帶同兒子Lucas(謝振軒)秘密飛往泰國,探望正在當地拍《風雲Ⅱ》的霆鋒班時,仍吸引大批傳媒到當地採訪,而前晚他們就一家三口由泰國返港,只見霆鋒全程保護著妻兒,再次高調證明未有婚變。

Lucas未被嚇怕

前晚十一時,霆鋒一家三口由泰國返抵香港,大批傳媒即包圍著他們拍照及訪問,不過霆鋒只講了一句,就是栢芝及Lucas並未到片場探班,並全程用手攬著栢芝,盡顯男子漢保護妻兒的氣概。至於束起頭髮戴上cap帽的栢芝則垂著頭全程牢牢抱緊Lucas不發一言,雖然現場人頭湧湧兼閃光燈閃個不停,但Lucas並未被嚇著,還眼仔碌碌完全沒扭計,十分討人喜愛。