佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: SupermanHIEW

影碟与电影情报总站

kenlabs 发表于 20-11-2014 07:25 PM
不是不是,再拿你的比一比!很明显的!

Optimus不见了??                          

kong5091 发表于 20-11-2014 07:22 PM
Optimus不见了??

kenlabs 发表于 21-11-2014 05:03 AM

他本来就是能拆的还是你的被壁虎吃了?

kong5091 发表于 21-11-2014 05:41 AM
他本来就是能拆的还是你的被壁虎吃了?

因为佢係成个模型嘅敗笔,
所以俾我奄咗!

kenlabs 发表于 21-11-2014 10:38 AM
因为佢係成个模型嘅敗笔,
所以俾我奄咗!

我也觉得,颜色不均匀~壁虎靓仔过他!

kong5091 发表于 21-11-2014 08:22 AM
我也觉得,颜色不均匀~壁虎靓仔过他!

而且是初期版,和电影版不一样的。

Follow Us
kenlabs 发表于 21-11-2014 07:30 PM
而且是初期版,和电影版不一样的。

原来是这样!!     

Black Friday deal 已经开始了, 但蓝牒价格好象不是很吸引人的...

cutypuppy 发表于 24-11-2014 09:01 AM
Black Friday deal 已经开始了, 但蓝牒价格好象不是很吸引人的...

等28号吧!                     

你奶咗未﹖

呢排電影公司唔知發乜神經﹐同一年推出同一個題材嘅電影﹗
舊年有“白雪公主”...

粗媚版

暮光版

兩部差唔多同期推出﹐好難會唔拿來比較。
不過識揀就梗係揀暮光版啦﹗
(至於點好睇法就唔講喇... 之前講過﹐你地己己爬樓啦。)
粗媚版太過滴滴尼咗﹐呃下細路就得﹗

到咗今年﹐估唔到又有同樣事件出現﹗搞乜喎~
今次唔係白雪公主﹐係“大力屎”﹗

小卡屎版 ﹕ 揾個唔知乜水來拍。故事還可以啦。最後借雷果幕都有少少驚喜。

石頭版

故事 ﹕條預告片正到冇朋友。故事悶到冇朋友。
          我想睇大蛇痾尿﹐點知蛇仔都冇條。
          預告片d神獸﹐都係星斗市民一厢情愿嘅稔法啫﹗我俾你咋到﹗
          令我稔起紫禁城呢四條蛋散﹗

畫質﹕唔錯﹐唔多察覺有雜音。需然是古代背景﹐但係冇採用太嚴重偏色嘅過濾鏡面。我喜歡﹗

音效﹕中上水平。因為冇乜天馬行空嘅場面﹐所以音效有d發揮唔到。

有大美女Irina Shayk﹐可惜只係客串做石頭嫂。戲份少到陰公﹗最後... 最後仲死埋添﹗﹗﹗

Rebecca Ferguson做公主... 冇得比﹗唔講喇﹗
Rebecca Ferguson.jpg

评分

Upgraded + 5 谢谢分享
kk6868 + 5 谢谢分享

今年的黑5好像没很注重在蓝碟。。。。到现在,只买了蝙蝠侠三套庄的,和超人5套庄的。。。期待的都在价钱上没什么惊喜。。。

kenlabs 发表于 30-11-2014 09:52 PM
你奶咗未﹖

呢排電影公司唔知發乜神經﹐同一年推出同一個主題嘅電影﹗

昨晚看了大力士 ~ 看不完

最近都没有什么好制作,除了从看我可爱的 LUCY 外也看了 Brick Mansions

不错看下 ~ Paul walker 的最后作品。

Upgraded 发表于 1-12-2014 03:16 PM
昨晚看了大力士 ~ 看不完

最近都没有什么好制作,除了从看我可爱的 LUCY 外也看了 Brick Mansions
...

我最愛Lucy ,正呀餵

不羁的风+暴風女神 = ?

13分40秒加長版﹗唔睇會後恢﹗

睇咗仲後恢﹗
不羁的风+暴風女神=不惧风暴 Into The Storm, 你又奶咗未﹖

故事﹕同N年前TWISTER差不多。都係一班唔識個死字點寫嘅死蠢去追風。結果俾風吹﹗

畫質﹕超正﹗高水準之作﹗規格唔係2.35:1﹐係1.85:1即係滿16:9畫面。
         好鬼多嘢飛來非去﹐細細件都好鬼清楚。暗位亦冇乜瑕疵。

音效﹕奶晒嘢﹗呢次奶嘢意思係低音好淋勁﹐俾佢嚇到標尿﹗雷公聲相當逼真﹗我仲叫阿媽收衫添﹗
         絕對夠資格列入2015年度年初三毒死你冇命賠之首三名﹗
         有可能係同DOLBY ATMOS有關。好似GRAVITY咁﹐我估遲d可能會推出ATMOS+2.35:1版本﹗

女配角靚到想死﹗又後生又靚女又...

至於果位老老女主角... 我當佢冇到﹗

评分

long601 + 5 看了,我很赞同
kk6868 + 5 谢谢分享
male_mermaid + 5 精品文章

最近大片之一... 移動迷宮

故事﹕和肚餓游戲一樣﹐都係人整人﹐整死人﹗
         目的唔係好合羅輯。仲有d睇緊ALIEN電影嘅感覺﹗

畫質﹕有幾幕光線黑過龍。唔知邊個打邊個﹗有d亂。

音質﹕SURROUND絕鼎﹗蟲叫聲﹐雀仔叫 與及各種SURROUND音效 都做得好正﹗
          超低音亦好多﹗

叉燒包方面﹐我地有...

時靚時唔靚﹐都唔知搞邊科﹗

评分

kk6868 + 5 唔錯。。 呢位靚女身材應該夠平衡!!!
健兄 + 5 谢谢分享

个人觉得the hobbits的第一,二集, DTS MA 7.1录得特别静,不怎么吵!

唔信邪﹗再次挑戰哥豬拉﹗

低音和音效的確係近﹗
故事依然覺得同ULTAMAN冇分別﹐依然好ULTA﹗
雖然女主角身材好好﹐但係我都係訓著咗﹗

不嬲都覺得馬騮戲I麻麻哋。
之前收BD係因為同時冇乜戲睇。
幾年後出馬騮戲II﹐我揾唔到理由唔買。

故事﹕ 算啦﹐I都麻麻哋﹐II都唔會有太大期望。
          睇咗半個鐘又覺得OK喎﹐起碼我冇訓著﹗仲覺得幾好添﹗

畫質﹕一流﹗90%不是夜景就是暗暗的畫面。不失真也沒有明顯的雜音﹗

音效﹕相當好﹗唔知道係唔係同DOLBY ATMOS有關。呢部馬騮戲SURROUND音效相當多﹗
         落雨聲﹐馬騮叫聲﹐槍林彈雨全部應有盡有﹗超低音我也很欣賞﹐有力潛低而不誇張。
         總比變態T4和哥豬拉好玩多了。

女主角突點﹗

评分

bengpoh + 5 谢谢分享

kenlabs 发表于 25-12-2014 02:54 PM
不嬲都覺得馬騮戲I麻麻哋。
之前收BD係因為同時冇乜戲睇。
幾年後出馬騮戲II﹐我揾唔到理由唔買。

ninja turtle test already?????

long601 发表于 26-12-2014 08:03 AM
ninja turtle test already?????

货还没到。期待ing